Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

...."ΑΣΦΑΛΤΟΣ" Ο ΔΗΜΟΣ !!!!

Πριν από ένα χρόνο (!!!!!!) εστάλη στο Δήμο Βαθέος αίτημα πολιτών για την απομάκρυνση της προτομής Σταυρούδη από το Δημοτικό Κήπο.
Την προηγούμενη εβδομάδα (!!!!!) το θέμα μπήκε σε δημοτικό συμβούλιο.

Παρά τις "κατ' ιδίαν" κατά διαστήματα δηλώσεις μελών του Δ.Σ. που κινούνταν από πλήρη υποστήριξη στο αίτημα, μέχρι της θέσης "Ίσως κακώς το βάλαμε.... Τώρα να το βγάζουμε;...." το τελικό αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό αν και αναμενόμενο....

Οι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι ας κριθούν από τους ψηφοφόρους τους και .... την ιστορία...

Εντύπωση όμως κάνει ότι το δεύτερο σκέλος του αιτήματός μας, δηλαδή "να συγκροτηθεί επιτροπή η οποία με ανοικτό και Δημόσιο διάλογο, θα προτείνει πρόσωπα του τόπου μας που πρέπει να τιμηθούν, ώστε να δρομολογηθεί κατασκευή αδριάντων τους" δεν ετέθη καν σε συζήτηση.....
Εσκεμμένη η ... παράλειψη ή όχι...
Το θέμα είναι ότι έτσι αφήνουμε το δρόμο ανοιχτό και για άλλες ... εξυπηρετήσεις....
Και για άλλες ανιστόρητες αυθαιρεσίες.....
Και για άλλες .... παρεξηγήσεις....
Άπαξ αγαπητοί μου και έχεις "θείο στην Κορώνη" ή αλλιώς Δύναμη και Κύρος (με ή χωρίς εισαγωγικά) στήνεις και μια προτομή του .... παππού σου....

Ίσως να είμαι άδικος.....
Ίσως υπερβολικός....
Ίσως η επιμονή μου (εμμονή μου;) να οφείλεται σε άγνοια....
Δε μπορεί!!! Κάτι ξέρουν οι Δημοτικοί μας Άρχοντες!!

Θα περιμένω λοιπόν υπομονετικά κάποιο δημοτικό φωστήρα να μου εξηγήσει
γιατί ο αείμνηστος Μακεδονομάχος συγκαταλέγεται στην κορυφαία "τετράδα" της Σαμιακής Ιστορίας.....
Και γιατί ήταν τόοοοσο δύσκολη η σύσταση μιας επιτροπής άραγε....

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

απο το Samosnet.gr

Επικυρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι ποινές που είχαν επιβληθεί από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά για το ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα», που έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 στη βραχονησίδα Πόρτες της Πάρου, όπου βρήκαν τον θάνατο 80 άνθρωποι.
Υπενθυμίζεται ότι είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών ο πλοίαρχος Β. Γιαννακής, και ο υποπλοίαρχος Αν. Ψυχογιός (12 έτη και 10 μήνες), σε 7,5 έτη ο πρώτος μηχανικός Γ. Σκιαδαρέσης, πέντε έτη (εξαγοράσιμη) ο ύπαρχος Γ. Τριαντάφυλλος, ενώ οι υπεύθυνοι της πλοιοκτήτριας εταιρίας (MINOAN FLYING DOLPHINS) Κ. Κληρονόμος και Ν. Βικάτος είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 2,5 ετών ο καθένας (εξαγοράσιμη).

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Τοπικα συμβουλια Νεων

Έλαβα το e-mail που ακολουθεί...
Το δημοσιεύω αυτούσιο, παραλείποντας το όνομα του γλυκύτατου κοριτσιού που μου το έστειλε, μη γνωρίζοντας αν θα το ήθελε....

"Γεια σας.
Μιλάω στον πληθυντικό,καθώς με μία γρήγορη ματιά που έριξα στο blog σας δεν κατάλαβα την ηλικία ή το όνομά σας. Ακόμη παρατήρησα ότι η τελευταία ανάρτηση κάποιου θέματος ήταν το Νοέμβριο του 2007 και λυπήθηκα πολύ γι'αυτό.
Ονομάζομαι ..... και είμαι μαθήτρια στην τελευταία τάξη του Λυκείου από τη νέα σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει.
Δεν ξέρω αν γνωρίζετε τον νέο θεσμό των Τοπικών Συμβούλιων νέων. Ψηφίστηκαν πενταμελή συμβούλια σε όλους τους Δήμους του νησιού μας που αποτελούνται από άτομα ηλικίας 15-28 ετών. Εκτός από το πενταμελές,φυσικά υπάρχει και η Συνέλευση,της οποίας τα μέλη μπορούν να εκφράζουν απόψεις και θέματα που τους απασχολούν. Εγώ ανήκω στο πενταμελές του Δήμου Βαθέος (το οποίο εκλέχτηκε πριν από ένα μήνα). Λόγω των σχολικών εξετάσεων αυτή την περίοδο που απασχολούν κάποιους από μας,θα καθυστερήσει η δεύτερη συνάντησή μας. Εντωμεταξύ όλοι ψάχνουμε λύσεις και τρόπους να ομορφύνουμε το νησί μας. Σε μια προσπάθειά μου λοιπόν,βρήκα και το blog σας,το οποίο μου έκανε εντύπωση,γι'αυτό και σας γράφω. Δεν περίμενα πως θα υπάρχει blog αφιερωμένο στη Σάμο,ίσως γιατί κατά βάθος είμαι από αυτούς τους απαισιόδοξους που ξέρουν ότι ελπίζουν μάταια,περιμένοντας κάτι να αλλάξει.Ίσως ακόμη είναι μια άσχημη περίοδος για μένα να ασχοληθώ ενεργά σε αυτό το ζήτημα(λόγω εξετάσεων και μαθημάτων), όμως την καλοκαιρινή περίοδο ελπίζω πως και με τα άλλα παιδιά θα καταφέρουμε κάτι. Δυστυχώς η προέλευση μελών ήταν μηδαμινή. Αυτό δείχνει άραγε την αδιαφορία των νέων για τα προβλήματα του τόπου τους; Ελπίζω όχι. Ελπίζω ότι δεν έγινε σωστή ενημέρωση για αυτό το προνόμιο που μας δίνεται,να βελτιώσουμε την εικόνα του νησιού μας.
Σας ενημερώνω λοιπόν,ελπίζοντας να κεντρίσω το ενδιαφέρον σας.
Μάλλον και η ίδια δεν ξέρω γιατί σας απασχολώ τόση ώρα με τη φλυαρία μου.Απλώς,αν έχετε και εσείς κάποιες ιδέες,κάποια προβλήματα με πιθανές λύσεις που θα μπορούσαμε να προτείναμε,θα ήταν μεγάλη βοήθεια. Ακόμη,αν μπορείτε να ενημερώσετε και άλλους Σαμιώτες για το θεσμό αυτό,τον οποίο μακάρι να εκμεταλλευτούμε,πριν ξεχαστεί.(καθώς όπως είπα,λίγοι ενδιαφέρθηκαν ακόμη)Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! Όταν βρω περισσότερο χρόνο,θα διαβάσω και τα παλιότερα άρθρα του blog σας."