Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007

Ω νησί του Πυθαγόρα, τι μουλάρια τρέφεις τώρα....

Αριστοτέλης Σολούνιας είπε:
"Είναι αλήθεια ότι η Σάμος με έχει πληγώσει.
Αισθάνομαι ντροπή όταν ένα τέτοιο νησί δεν έχει μία αίθουσα τέχνης! "


O Πρώην Δήμαρχος Σαμίων Πέτρος Γρύλλος, στην παρουσίαση του βιβλίου που γράφτηκε για τη θητεία του στο Δήμο, λίγο πριν τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, δήλωσε ότι προτίθεται να δωρίσει τη Συλλογή του με έργα τέχνης στο Δήμο για να αποτελέσει "μαγιά" για τη δημιουργία μιας Δημοτικής Πινακοθήκης.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων και οι κ. Πετρούσκας και Γερογλής, χειροκροτήσαμε θερμά, και ακούστηκαν ενθουσιώδη σχόλια....
Το επόμενο διάστημα, κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ομάδα υποστήριξης της ιδέας, αλλά .... χαθήκαμε........
Η κεντρική ιδέα ήταν να αξιοποιηθεί το κτίριο της πρώην Νομαρχίας (που είναι ιδιοκτησία του Δήμου Σαμίων), αν ήταν δυνατό νομικά σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του πολύπαθου και πολυσυζητημένου κληροδοτήματος Γερογιαννάκη.
Εκφράστηκε επιθυμία και από τον Νίκο Κυπραίο να βοηθήσει με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή, ακόμα και με δωρεά έργων του.
Καμμία κίνηση από όσο γνωρίζουμε δεν έχει γίνει από τότε, ο Δήμος "μοιράζει" δωμάτια στο συγκεκριμμένο χώρο σε διάφορες ομάδες (καλά κάνει, αλλά δεν είχε άλλους χώρους??), η Συλλογή Π. Γρύλλου είναι στα αζήτητα(!!!!!!!!??????), ντόπιοι καλλιτέχνες εκθέτουν σε ακατάλληλους χώρους από εδώ κι από κει, ή δεν εκθέτουν καθόλου στη Σάμο και πάνε Αθήνα και άλλο ένα όνειρο μοιάζει να .... σβήνει στα θολά της Σαμιώτικης αδιαφορίας και μιζέριας...


Δεν υπάρχουν σχόλια: