Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

απο το Samosnet.gr

Επικυρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι ποινές που είχαν επιβληθεί από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά για το ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα», που έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 στη βραχονησίδα Πόρτες της Πάρου, όπου βρήκαν τον θάνατο 80 άνθρωποι.
Υπενθυμίζεται ότι είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών ο πλοίαρχος Β. Γιαννακής, και ο υποπλοίαρχος Αν. Ψυχογιός (12 έτη και 10 μήνες), σε 7,5 έτη ο πρώτος μηχανικός Γ. Σκιαδαρέσης, πέντε έτη (εξαγοράσιμη) ο ύπαρχος Γ. Τριαντάφυλλος, ενώ οι υπεύθυνοι της πλοιοκτήτριας εταιρίας (MINOAN FLYING DOLPHINS) Κ. Κληρονόμος και Ν. Βικάτος είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 2,5 ετών ο καθένας (εξαγοράσιμη).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μικρές οι ποινές, αλλά είναι ίσως από τις λίγες φορές που καταδικάζονται και οι πλοιοκτήτες

angelina είπε...

Δεν μπορώ να πω οτι χάρηκα. Κάτι έγινε αλλά το θέμα είναι ποιός "έμαθε". Η ποινή έπρεπε να είναι και για παραδειγματισμό. Ιδρωσε το αυτάκι του Αγουδημου πχ? Δεν νομίζω. Δε μυριζω τίποτα...... πέρα απο τη μπόχα των καραβιών του τουλαχιστο.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ είπε...

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ . ΑΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΛΟΙΟ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕ ΘΥΜΗΘΗΤΑΙ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΣ ΠΟΥΜΕ Ο ΤΡΕΛΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΑΥΑΓΙΟ,ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΓΙΝΗ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΨΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΗ