Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

"Υπαρξιακοί" προβληματισμοί....

Το "θέμα" ανακύπτει από μόνο του...
Τί νόημα έχει αυτός εδώ ο ... δικτυακός τόπος συνάντησης και που θα φτάσει...
Είναι απλά ένας τρόπος εκτόνωσης;
Ένας χώρος γκρίνιας;
Μια φωνή διαμαρτυρίας; (Και αν ναι, ποιος την ακούει;)

Η "αγωνία" μου ήταν από την αρχή, η συμμετοχή σας.

Μόνο αν υπάρχει διάλογος έχει νόημα αυτή η προσπάθεια και κάποια θέματα (π.χ. ΧΕΝΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ) έδειξαν ότι αυτός ο διάλογος ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ....
΄
Κάποια άλλα θέματα μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν κανέναν (!!!), όπως η Πινακοθήκη (δεν το περίμενα είναι η αλήθεια....) ή πολύ λίγους, όπως η Φραγκόκλησσα...

Σε κάποια τέλος μπήκε επιτακτικό το ερώτημα του τρόπου δράσης μας (αυτοκίνητο, προτομή)
Έτσι, η Angelina έγραψε:

"Και τώρα να πούμε κάτι σοβαρό. Όλες αυτές τις ιδέες θα τις κρατήσουμε για μας ή θα τις μεταφέρει κάποιος στον κ. Πετρούσκα;"

Ο Dim:

"Με αυτό θέλω να υπενθυμίσω στο ρομαντικό και ιδεολόγο dino ότι ναι μεν έχει δίκιο για την απομάκρυνση της συγκεκριμένης προτομής, αλλά το αίτημά του δεν υπάρχει περίπτωση να υλοποιηθεί από την οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή λόγω ακριβώς της ισχύος των media που εκφράζονται μέσω του κ. Τσαρούχα. Μόνο αν μαζευτούμε όλοι οι διατιθέμενοι να απομακρύνουμε την προτομή και το πραγματοποιήσουμε βιαίως αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις."

Η αφεντιά μου:

"Δεν είσαι ο πρώτος που μου το προτείνει. Την ίδια σκέψη είχαν και άλλοι δύο φίλοι σε κατ' ιδίαν συζήτηση.Είναι τελικά δημοκρατική συμπεριφορά αυτή; Δικαιολογεί η αγανάκτησή μας για τους κρατούντες (γενικώς) την αυτοανακήρυξή μας σε ... μασκοφόρους τιμωρούς;; Και τέλος πάντων, πόσοι ενδιαφέρονται για "μικροπράγματα", όπως η Ιστορία μας ή η επιβεβλημένη δικτατορία των media και των υπαλληλίσκων τους;; Η σιωπή και η αδιαφορία των υπολοίπων μας νομιμοποιεί να θεωρήσουμε εαυτούς "πρωτοπορία"; Εγώ θεώρησα πάντως ότι έπρεπε να ξαναβάλω το θέμα σε δημόσιο διάλογο, να θέσω προ των ευθυνών τους τους .... άρχοντές μας, να υψώσω τη μικρή μου φωνή να δω μήπως και κάποιοι με ακούν.... Ίσως να μην είμαι αποτελεσματικός... τι να πω-θα δούμε...."

Τι κάνουμε λοιπόν;

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω η απομάκρυνση της προτομής θα έπρεπε να ειναι ερώτημα στο οποίο να έχουν πάρει θέση οι δημοτικοί άρχοντες και ανάλογα να πράξουν μετά την εκλογή τους.Αυτό για να μην ..σκανδαλίζουν σκέψεις τρομοκρατικής αναρχικής αντίδρασης μη δημοκρατικής οπως αναρωτιέται ο αγαπητός Ντίνος. Ομως ομολογώ την άγνοιά μου λέγοντας ποιός ειναι ο Τσαρουχάς?? και ποιός επέτρεψε την τοποθέτηση της προτομής στον κήπο?

Ανώνυμος είπε...

Αν πάω να βάλω την προτομή του μπαμπά μου θα με αφήσουν??

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΑΝΕΙ ΣΤΟ INTERNET..
Μήπως θα μπορούσε αυτό, μαζί μετα σχόλια να γίνει ένα φυλάδιο που θα μοιράζεται π.χ. στην κινηματογραφική λέχη;
ή σε επιλεγμένους τόπους;
Σιγά σιγά θα γίνει γνωστό και θα μπαίνουν πολλοί και τότε η συλλογή υπογαρφών θα είναι πιο έυκολη.
Ο Διάλογος είναι αρχή του παντός, αλλιώς δεν ξέρει κάποιος ότι υπάρχουν και άλλοι που σκέφτονται παρόμοια.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με Καπ-κουμ. Πρωταρχικά μελήματα είναι η ενημέρωση, η επικοινωνία και ο εποικοδομητικός διάλογος. Μέσα από αυτές τις απλές, ουσιώδης διαδικασίες θα βγούν χρήσιμα συμπεράσματα, δημιουργικές σκέψεις και έναυσματα για περαιτέρω δράσεις. Ας μην υποτιμούμε λοιπόν τον διάλογο.

Επίσης καλή η σκέψη για έκδοση φυλλαδίων για όσους δεν έχουν πρόοσβαση στο ίντερνετ.

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

Korto καλωσήλθες στην παρέα μας...
Δε θέλω αυτή τη στιγμή να το κάνουμε ... προσωπικό με τον Τσαρούχα...
Έχω στείλει ήδη το αίτημα για απομάκρυνση της προτομής στο Δήμο και θα σας ενημερώσω για τη συνέχεια...
Πάντως για να μη σου μένουν ερωτήματα, η τοποθέτηση αποφασίστηκε από το Δημοτ. Συμβούλιο της προηγούμενης δημαρχίας Πετρούσκα.
Θα επανέλθουμε όμως....
ΚΑΠ>ΚΟΥΜ> και Ευπαλίνε.
Συμφωνώ μαζί σας.
Να προσθέσω και ότι είστε από τις δυο πιο ... ευχάριστες blogoγνωριμίες μου!
Ποιος θα τα βγάλει τα φυλλάδια;
Ποιος θα τα μοιράσει;
Αυτά χρειάζονται κάτι παραπέρα από το διάλογο στις ιστοσελίδες και αυτό ακριβώς επισήμανα...
Περιμένω και άλλες τέτοιες προτάσεις....

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ θα το πω!! Τρελαίνομαι για προτάσεις χωρίς το πώς...

Ανώνυμος είπε...

Το καταστατικό της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών Σάμου (ΜΚΟ) είναι στη τελική φάση σύνταξης. Όταν με το καλό διαικπεραιωθούν οι νομικές διεργασίες και αποκτήσει η οργάνωση νομικό χαρακτήρα, ψηφιστεί διοικητικό συμβούλιο, συσταθούν οι προβλεπόμενες επιτροπές κλπ. θα έχουμε τις βάσεις για οργανωμένη και αποτελεσματική δράση.

angelina είπε...

Αντε ντε. Να κάνουμε και κάτι. Φτανει ο χειμώνας και θα μας φάει η κλεισούρα. Μπορει να μη μπορώ να κάνω πολλά αλλά πιστευω οτι κάτι θα μπορούσα να κάνω και εγώ. Οχι για το άγαλμα βέβαια. (Να σας πω την αμαρτία μου απλα μου φαινεται αστειο το όλο θέμα, sorry) αλλα για το θέμα των δρόμων ή και για τη σωστή διαφήμιση του νησιού (το ανεφεραν στο samosnet και το έχω στο μυαλό μου εδώ και καιρό) ή για οτιδήποτε άλλο, είμαι μέσα. Οι επιστολές που διαβάζουν κάποιοι και μετά ξεχνάνε να απαντήσουν δεν νομίζω οτι βγάζουν πουθενά και σίγουρα δεν μπαινουν πολλοι στο ιντερνετ. (ενα ακομη θέμα που προβληματίζει τους κατοίκους -παλι απο το samosnet).
Ασχετο -Τελικά να μου το θυμηθείτε, μέχρι να φύγω απο το νησί θα έχω γίνει δημαρχος.....χαχαχαχαχα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά κάποτε στους Σπαθαραίους υπήρχε ένας "Δράκος".... Κανείς δε γνώριζε από που κρατούσε η σκούφια του... Στο Μικρόκοσμο του χωριού λειτουργούσε όπως η "17 Νοέμβρη" στον ελληνικό μικρόκοσμο... Όλοι ήξεραν ότι δεν ήταν σωστό και καλό αυτό που έκανε, με τον τρόπο που το έκανε, αλλά όλοι σε κάθε τι που γινόταν αδυνατούσαν να κρύψουν το μειδίαμά τους... Ξέρετε πόσα σωστά εκβίασε εκείνος ο δράκος; Ακόμη οι Σπαθαριώτες τον αναζητούν αναπολώντας τα κατορθώματά του...

Τελικά εκεί θα μας οδηγήσουν με τα κατορθώματά τους οι διάφοροι...

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

roylis
Πρώτη φορά ακούω αυτή την ιστορία...
Αν ξέρεις παραπάνω γράψε μας...

Ανώνυμος είπε...

και εγώ κι εγώ θέλω να μάθω